Večeras prva repriza predstave "4 Zida" u vranjskom pozorištu 1Foto: V.Ristić/Danas

„Predstava „4 Zida“ igra se u kamernom prosotru sa šezdesetak gledalaca maksimalno, a sve je već rasprodato nakon premijernog izvođenja. Zbog toga smo odlučili da predstavu igramo i u petak kako bi svi mogli da je vide“, potvrdio je za Danas direktor pozorišta Nenad Jović.

Premijerno izvođenje „4 Zida ili tragikomedije o karantinu“ izazvalo je veliko interesovanje pozorišne publike u Vranju, o čemu govori i podatak da su karte za večerašnji reprizu prodate za samo nekoliko sati od kada su puštene u prodaju.

-Predstava se u skladu sa postavkom reditelja Stevana Bodrože, igra kamerno, tako da je publika na sceni zajedno sa glumcima. Igraćemo predstavu i u petak i ulaznice su prodaji – precizirao je direktor Jović.

Prvu reprizu predstave gledaće i selektori Festivala „Joakim Vujić“ Goran Ibrajter, kao i selektor prestižnog „Sterijnog pozorja“ Milivoje Mlađenović, koji dobro poznaju potencijale ovdašnjeg pozorišnog ansambla.

Predstava „4 Zida ili tragikomedija o karantinu“ je urađena po četiri priče koje su napisali dramaturškinje Aleksandra Jovanović, Nina Plavanjac i Bojan Tasić. Režiju potpisuje Stevan Bodroža, scenografiju Tanja Žiropađa, kostime Selena Mladenović, dok je scenski pokret kreirala Krenare Nevzati – Keri iz Severne Makedonije.

Premijerno izvođenje izazvalo je jake emotivne reakcije ovdašnje publike koja je i sama posredni učesnik u ovoj predstavi vranjskog ansambla.Karte za drugu reprizu mogu se kupiti na blagajni pozorišta „Bora Stanković“ u četvrtak i petak, po ceni od 400 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari