Predstava „Bambi” kragujevačkog Pozorišta za decu pobednik lutkarskog festivala u Rijeci 1Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Predstava „Bambi” kragujevačkog Pozorišta za decu, rađena po istoimenoj bajci Feliksa satena u režiji Jakuba Maksimova, po odluci žirija proglašena je za najbolju na 26. reviji lutkarskih kazališta u Rijeci. Na ovoj pozorišnoj smotri, dodeljuje se samo jedna nagrada „Domino” a porodično-stručni žiri festivala činili su jedna porodica koja redovno posećuje Gradsko kazalište lutaka Rijeka (Scotti Andrić) i glumica Almira Štifanić.

Na Reviji, koja je trajala od 2. do 11. novembra prikazano je 11 predstava iz Slovenije, Severne Makedonije, Srbije i Hrvatske, a u pratećem programu smotre održane su i tri radionice i izložba.

Program Revije održavao se na tri lokacije: u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i u Dječjoj kući.

Teme koje su se ove godine kroz predstave obrađivale na 26. reviji lutkarskih kazališta u Rijeci su: odrastanje, bliskost, snaga zajedništva, nežnost i neobična prijateljstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari