Predstava “Ljubav i violina” Dečjeg pozorišta Subotica pobrala nagrade na “Lut festu” u Sarajevu 1Foto: Zvanična Fejsbuk stranica Dečje pozorište Subotica

Na 24. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu “Lut fest” u Istočnom Sarajevu, predstava Dečjeg pozorišta Subotica “Ljubav i violina” osvojila je čak šest nagrada, uključujući i Gran Pri za najbolju predstavu u celini.

Stručni žiri Festivala, u čijem sastavu su bili reditelj Bonjo Lungov kao predsednik žirija, dramaturg i reditelj Milan Mađarev i profesor muzike Mladen Janković, dodelio je predstavi “Ljubav i violina” Gran Pri, skulpturu “Zlatna anima” za najbolju predstavu u celini, uz obrazloženje da “u ovoj predstavi svi vizuelni, muzički i lutkarski elementi realizovani su na vrhunskom profesionalnom nivou”.

Predstava je ponela i nagradu za najlutkovitiju predstavu “Kamena ruka – Henrik Jurkovski” i nagradu “Poetika lutkarskog izraza Vojislav Vojo Vujanović”, dok je nagrada za najbolje estetsko i tehničko rešenje lutaka dodeljena Alisi Oligerovoj, nagrada za animaciju je pripala Branislavu Trifkoviću za više uloga u predstavi, a nagrada za animaciju Marti Aroksalaši za ulogu hiperaktivne bake.

Predstava “Ljubav i violina” autora I. I. Rom-Lebedeva, u režiji Ane Vovčok, bila je deo glavnog takmičarskog programa Festivala, u konkurenciji 10 pozorišta iz Srbije, Estonije, Francuske, Izraela, Federacije BiH i Republike Srpske.

Uloge tumače Stefan Orovec, Viktorija Palfi, Branislav Trifković, Imelda Vereš, Danka Balać i Marta Aroksalaši, a scenografiju i dizajn lutaka potpisuje Alisa Oligerova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari