Predstava o odlasku ili ostanku mladih u Srbiji večeras u kragujevačkom SKC-u 1Foto: Z.S.M.

Večeras u Sali PMF-a, u 18 sati, u organizaciji SKC-a Kragujevac, odigraće se predstava „Malo sutra”, projekat Staynet – Gete instituta. Predstavu se režirali Predrag Kalaba i Jelena Gojić.

Gete institut u Beogradu Projekat (Staynet) u saradnji sa pozorišnim pedagozima Predragom Kalabom i Jelenom Gojić pokrenuo je u oktobru 2021. godine umetničko-pedagoški projekat „Da li da odem ili da ostanem?”, sa ciljem da se umanji emigracija mladih ljudi iz Srbije.

Polaznike radionice ujedinila je ljubav prema scenskom izražaju i promišljanju o temama koje njih kao mlade ljude direktno pogađaju. Stoga je u pozorišnom projektu radnog naziva „Da li da odem ili da ostanem?” učestvovalo osmoro srednjoškolaca iz Beograda.

Iz te pozorišne radionice nastala je predstava pod nazivom „Malo sutra” koja je premijerno izvedena 14. novembra prošle godine u Dečjem kulturnom centru u Beogradu. Predstava se bavi temama: odlazak za boljim životom, deformisani sistemi vrednosti, otuđenost, perspektive, emotivne veze, čemu da se nadamo, šta možemo da uradimo da bi nam ovde bilo bolje.

Učesnici radionice su sami pisali tekstove, glume u predstavi, pravili su scenografiju i kostime. Nakon predstave, uslediće diskusija sa publikom, da bi se aktivno uključila u razgovor sa akterima predstave i radionice.

U predstavi igraju Predrag Ristić, Katarina Kiš, Minja Ilić, Kristina Savić, Luka Kovačević, Aleksandar Radišić, Luka Đekić i Tara Mor.

Ulaz je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari