Predstava Plavog pozorišta sa mladima sa hendikepom i bez hendikepa 1foto Alexander Quaet-Faslem

Predstava – prezentacija „Da kroz život bujam“, koja je nastala u sklopu edukativnog rada Plavog pozorišta sa mladima sa i bez hendikepa, biće premijerno izvedena 15. maja sa početkom u 20 časova u Plavom pozorištu u Beogradu, u Ulici Miloša Pocerca 23a.

Svako od učesnika je na početku rada izabrao jednu poznatu osobu sa hendikepom, koja je dala značajan doprinos istoriji čovečanstva i čiji su život i delo, uz inkluzivni pristup u okviru samih radionica i lična iskustva učesnika, poslužili kao inspiracija za kreativni proces.

Poetsku paradigmu potrebe za ovim osećanjem cenjenosti i uključenosti, pronađena je u rečenici čuvene afroameričke aktivistkinje Maje Anđelou: „Moja misija u životu nije samo da bauljam, već da kroz život bujam.“

Voditelji projekta, edukatori i reditelji predstave su glumci i pedagozi Plavog pozorišta, Maša Jelić i Dejan Stojković, a učestvuje deset mladih osoba sa hendikepom i bez hendikepa.

Predstava će biti izvedena u Rumi, u Kulturnom centru „Brana Crnčević“ 21. maja u 20 časova i u Kragujevcu, u Studentskom kulturnom centru 28. maja od 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari