Predstava “Umorni” pobedila na festivalu u Bogatiću 1Foto: M.V.

Pozorište“Milivoje Živanović“ Centra za kulturu Požarevac učestvovalo je, sa predstavom „Umorni“ u režiji Fuada Tabučića, po tekstu Nebojše Romčevića, na Pozorišnim danima Milivoja Martinovića Martina u Bogatiću.

U konkurenciji pozorišta iz Toronta, Velike Plane, Crvenke, Sente i Mišara,  predstava “Umorni” koju su maestralno izveli glumci pozorišta“Milivoje Živanović“ Centra za kulturu Požarevac proglašena je za najbolju na festivalu, po odluci stručnog žirija.

Za najbolju glumicu festivala proglašena je glumica pobedničke predstave Nataša Rokvić, za ulogu Rade u predstavi „Umorni“.

Ne skrivajući zadovoljstvo zbog osvojene dvostruke nagrade u Bogatiću rukovodilac Velike scene Centra za kulturu Požarevac, gde obitava pobedničko pozorište, Bojan Nikolić kaže da su ove nagrade koje su osvojili posledica kontiuniranog rada celokupne ekipe pozorišta koji vodi i da će u narednom periodu, kada uslovi to dozvole, pokazati publici, ne samo u Požarevcu, već u čitavoj Srbiji, da je amatersko pozorište ”Milivoje Živanović” jedno od najboljih, ako ne i najbolje, od svih pozorišta tog ranga u Srbiji.

– Osvijene nagrade na prestižnom festival u Bogatiću prijaju, ali i obavezuju, da nastavimo da kvalitetno radimo i da publici pružimo još kvalitetnih predstava poput pobedničke predstave “Umorni”. Mogu eksluzivno da najavim da smo okupili glumačku ekipu, njih 22, i počeli sa probama nove predstave, za koju se nadam da će biti do kraja tekuće godine premijerno izvedena. Naime, radi se o predstavi “Majstori, majstori” po tekstu našeg čuvenog pisca i reditelja Gorana Markovića. Od njega smo dobili saglasnost da možemo da koristimo njegov tekst, a na nama je da ga što bolje dočaramo u pozorišnoj predstavi, kao što je dočaran u legendarnom filmu iz 80-tih godina prošlog veka. Ove godine se obeležava 40 godina od snimanja filma I naše pozorište, ovom predstavom, odaje priznanje jednom od najvećih srpskih reditelja. Predstavu ćerežiraće mladi reditelj, požarevljanin Vladimir Velkovski – poručio je Bojan Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.