Predstava "Vatre" na gostovanju u Portu 1Predstava "Vatre" Foto: FB/JDP

Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) gostovaće sa predstavom „Vatre“ 17. i 18. februara na festivalu „Finistera“ u Portugaliji, u Nacionalnom teatru u Portu, saopšteno je danas je iz JDP.

Reč je o pozorišnom projketu prema drami Marije Velasko, na osnovu proze „Vatre“ Margerit Jursenar u režiji španske umetnice Karme Portačeli.

Predstava „Vatra“ u kojoj igraju Sloboda Mićalović, NatašaTapušković, Milena Vasić, Nikola Rakočević, Iva Manojlović, Damjan Kecojević i dvoje glumaca iz Nacionalnog teatra iz Barselone – Rosa Renom i Kivani Menolašina Hulijan, premiejrno je igrana 2. februara na velikoj sceni “Ljuba Tadić” JDP.

Koprodukcija JDP-a i Nacionalnog teatra Katalonije iz Barselone deo je šireg evropskog projekta „Katastrofa“ u organizaciji Unije teatara Evrope., a sve koprodukcije nastale u tom projektu biće predstavljene na festivalu „Finistera“ u Portugalu.

Projekat „Katastrofa“ pokrenula je Unija teatara Evrope tokom pandemije korona virusa 2020. godine sa ciljem da umetnički zabeleži posledice globalne krize nastale pandemijom.

U projekat su uključeni i teatri iz Španije, Portugala, Francuske, Češke, Slovačke, Luksemburga, Rumunije, Mađarske, Bugarske, Grčke, Slovenije i Srbije, navodi u saopštenju JDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari