foto Nedžad Horozovićfoto Nedžad Horozović

Višejezična zbirka kratkih priča s regionalnog konkursa Biber 05 predstavljena je publici u Zagrebu i Petrinji.
Na predstavljanju u Zagrebu, u Književnom klubu Booksa, učestvovali su autori/ke objavljenih i nagrađenih priča, Ana Kutleša iz Zagreba, Miloš Perišić iz Aranđelovca i Ernad Osmić iz Brčkog, dok su u Petrinji u razgovoru učestvovali Tena Lončarević iz Županje i Srđan Miljević iz Beograda, čije su priče objavljene u zbirci.

Događaje je organizovao Biber tim Centra za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd u saradnji s Hrvatskim društvom pisaca, odnosno Udrugom IKS iz Petrinje.

Biber je konkurs za kratku, angažovanu priču na albanskom, makedonskom, bosanskom, hrvatskom, srpskom i crnogorskom jeziku.

Tema konkursa je pomirenje u kontekstu nasleđa ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, što uključuje priče koje mogu doprineti boljem razumevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosećanjem s drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u „neprijateljskim” cipelama, priče koje pomeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvesniju, sigurniju i slobodniju budućnost za sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari