Premijera digitalno restaurirane verzije filma "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT" 1Foto:Fonet

Digitalno restaurirana verzija filma „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“ Dušana Makavejeva premijerno je prikazana u Jugoslovenskoj kinoteci, u okviru projekta „Vip Kinoteka“.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, pre same premijere filma bio je razgovor posvećen stvaralaštvu Dušana Makaveja, u prisustvu velikog broja zvanica, prijatelja i nekadašnjih Makavejevih saradnika.

Publika će imati priliku da pogleda film na besplatnim projekcijama 14. februara u 18 časova i u 20.30, a zainteresovani će moći da preuzmu ulaznice na blagajni „Jugoslovenske kinoteke“ u Uzun Mirkovoj 1.

Broj mesta je ograničen, a maksimalan broj ulaznica koji može da se preuzme je dve po osobi.

„Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“ je 14. digitalno restaurirani film u okviru projekta „Vip Kinoteka“, koji je nastao u saradnji kompanije Vip mobile i Jugoslovenske kinoteke, sa ciljem da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.

Projekcijom tog filma obeležena je i godišnjica smrti reditelja u sali koja po njemu nosi naziv „Makavejev“.

Taj film iz 1967. je drugi po redu dugometražni film Dušana Makavejeva, snimljen u produkciji Avala filma i predstavlja jedno od najreprezentativnijih ostvarenja crnog talasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari