Premijera duodrame "Pluća" 11. maja na Maloj sceni Madlenianuma 1Foto Zoran Škrbić promo

Duodramu „Pluća“ poznatog engleskog autora Dankana Mekmilana, u režiji Ivana Vukovića, premijerno ćemo gledati 11. maja, u koprodukciji Opere i teatra Madlenianum sa agencijom Marador, najavila je ova kuća.

Glavni junaci ove duhovite i nežne priče su dvoje urbanih, visokoobrazovanih ljudi – oni su pred ispitom rešavanja iskonskih ljudskih potreba, dok ih pitanja karijere, ekologije, tehnologije i samorealizacije zbunjuju i zaustavljaju da zapravo žive punim plućima, i onako kako im srce govori.

Glavne junake drame koja nas vraća tome da je suština i današnjeg čoveka da voli i da kroz ljubav traje, igraju Suzana Lukić i Goran Jevtić.

Ivan Vuković, koji je i preveo ovu Mekmilanovu dramu, izabrao je mladu ekipu darovitih saradnika, u kojoj su Ema Stojković, scenografkinja, Ivana Mladenović, kostimografkinja, i Miroslav Radulović, kompozitor.

Drama „Pluća“ sa velikim uspehom izvedena je do sada u više od 40 pozorišta širom sveta, a reprize njene domaće premijere zakazane su 18. maja i 3. juna na sceni Madlenianuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari