Premijera plesne predstave Scarpe u Bitef teatru 1

Premijera predstave savremenog plesa „Scarpe“ koreografkinje Jovane Rakić i psihologa Marka Pejovića , biće izvedena u Bitef teatru u subotu 17. juna od 20 sati.

Premijera plesne predstave Scarpe u Bitef teatru Reč je istraživačko kreativnom projekatu inspirisanom postupcima kojima se ljudsko telo naseljava različitim kulturološkim referencama, socijalnim odnosima i potrebama. Autori projekta su krenuli od istraživanja sopstvenih slika tela i nastavili s razmatranjem pitanja kao što su kako se može koncipirati ljudsko telo, kako se ono produkuje tela u društvenom kontekstu i tako dalje. Takođe, autori su promišljali o tome na koji način koncipiramo drugog i kakvo je njegovo značenje u psihološkom, kulturološkom i društvenom kontekstu. Ovo istraživanje je na vizuelnom planu rezultiralo i stalnim poigravanjem sa svetlom, sa onim što se može ili ne može videti i saznati o drugom, odnosno o svim onim rubnim mestima našeg ličnog i zajedničkog iskustva.

Predstava je nastala u ko-produkciji Stanice Servisa za savremeni ples, a u njoj kao izvođači učestvuju Jana Milenković, Milica Pisić i Natascha Schmelz, koncept i koreografiju je osmislila Jovana Rakić, a dramaturgiju Marko Pejović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari