Premijera predstave Manifest na Sceni Reflektor teatra 1Foto: reflektor teatar

Premijera predstave Manifest, u režiji Filipa Petkovskog biće održana u subotu, večeras od 20 sati na Sceni Reflektor Teatra u Dorćol Platzu (Dobračina 59b).

“Predstava MANIFEST 2.0 bavi se telesnom i performativnom transformacijom nekih od najpoznatijih i najkontroverznijih manifesta s kraja 19, 20. i 21. veka, odnosno tekstova pisanih kao reakcija ili protest protiv umetničkih, ekonomskih, kulturnih i društvenih tokova i problema sa kojima su se autori suočavali, u svom datom kontekstu” navodi autor koncepta, režije i koreografije, Filip Petkovski.

Danas više ništa nije radikalno, sve je već rečeno. Sve što je neko hteo da smisli, napiše, poruči, stvori, već je neko uradio, problematizovao i kenselovao. Danas forma manifesta doživljava popularnost drugačije vrste. Sa širenjem interneta, zbog platformi kao što su Facebook, Twitter, Threads, ljudi pišu male delove svojih manifesta, svaki dan.

“Kroz spektakl plesa i fizičkog teatra, manifesti se ne samo posmatraju već se i doživljavaju. Ova predstava, kao i manifesti kojima se bavi, poziva publiku da preispita ulogu umetnosti i performansa u društvu, budući da umetnost nije samo oblik zabave već i kritičko oruđe za društvenu promenu”, ističe Petkovski.

Da biste prisustvovali ovoj nesvakidašnjoj predstavi 30. marta, neophodno je da svoje karte kupite putem Tickets.rs portala ili da ih rezervišete na broj telefona 060 300 888 6. Naredno izvođenje biće 4. aprila u isto vreme i na istom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari