Preminuo Bojan Lazarov, poznati pozorišni i filmski glumac 1Foto : Twitter/JDPBgd

Glumac Bojan Lazarov (1972 – 2022) preminuo je danas u Beogradu, objavilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Lazarov će ostati upamćen po brojnim ulogama koje je ostvario u pozorištu, na filmu i televiziji, sarađujući sa našim najimentnijim rediteljima.

Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Bora Draškovića, od 1996. bio je stalni član Malog pozorišta „Duško Radović“ (u jednom periodu bio je na njegovom čelu kao upravnik), kao i ansambla Narodnog pozorišta u Somboru.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu ostaće upamaćen po ulogama u hit predstavama: bio je Doktor Ružić (“Pučina”), Franciskus (“Mnogo buke ni oko čega”), Pandur (“Vrat od stakla”), Živojin Jevtić (“Pod žrvnjem”); Stranac/Sluga/Oels (“Iz junačkog života građanstva”), Trudoljubov (“Zapisi iz podzemlja”), Lucio (“Drama o Mirjani i ovima oko nje”), Kolja (“Švabica”), Sveštenik (“Fedrina ljubav”), Gostioničar/Opštinski delovođa/Starac (“Zamak”), Sluga/Grobar (“Hamlet”).

Lazarov je igrao i u predstavama: „Noć u Merlinovom zamku“, „Skoro svako može da padne, osim čaplje!“, „Prevaranti“, „Car je go!“ „Mala škola rokenrola“…

Brojne su i njegove uloge na filmu, bioskopska publika ga pamti iz “Klopke, “Beogradskog fantoma”, crnih komedija “Smrt čoveka na Balkanu” i “Smrdljiva bajka”, “Dobra žena”, „Vikend s ćaletom“…, kao i iz popularnih TV serija “Državni službenik”, “Tajna vinove loze”, “Jutro će promeniti sve”, “Urgentni centar”, “Istine i laži”…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari