Prevazilaze lokalne okvire: Kragujevački „Koraci” na beogradskom Sajmu knjiga 1

 

Kragujevačka Ustanova kulture „Koraci” predstaviće danas na Sajmu knjiga u Beogradu svoja izdanja. Promocja izdanja „Koraka” održaće se danas, u Sali „Vasko Popa” u Hali 1A od 14 do 15 sati.

– Beogradski sajam knjiga je nesumnjivo događaj od prvorazredne važnosti po srpsku kulturu. Jednostavno, to je pozornica izdavačkih kredibiliteta, i shodno tome za našu kuću, kao i grad, već samo prisustvo tamo je pokazatelj dobrog rada, s namerom da etabliramo naše ime ali i da promovišemo kragujevačke autore i njihova vredna dela, kaže Mirjana Milenković, v.d. direktorka UK „Koraci”.

Po njenim rečima, svojim devetodnevnim prosiustvom na ovoj manifestaciji, kao i na današnjoj promociji trudiće se da na beogradskom Sajmu ostvare kontakte sa drugim subjektima iz oblasti kulture, kao i da recipiraju njihova iskustva i znanja želeći da Kragujevcu doneseu nove podsticaje sadašnjim stvaraocima i budućim talentima.

– Sajam je nesumnjivo mesto koje će „Koracima” otvoriti vrata saradnje sa drugim
ustanovama, čime će naši autori i naša izdanja prevazići okvire lokalne zastupljenosti, ističe ona.

Prevazilaze lokalne okvire: Kragujevački „Koraci” na beogradskom Sajmu knjiga 2Na današnjoj promociji u Sali „Vasko Popa” UK „Koraci” će predstaviti sledeća dela i autore: „Oživljavanje dinosaurusa” Mirka Demića, „’Peva” kuća pored puta” Aleksandra B. Lakovića, „Tri drame” Vladimira Đorđevića, „Uvek, nikad, zauvek” Mile Lazarević, „Nenaručene priče” Milete Miće Miloradovića, „Uši o klin” Željka Želeta Jovanovića, „Pinokio operiše nos” Nikole Teofilovića i „Pevačko društvo Šumadija” Nevene Vidosavljević.

Mirjana Milenković, najavila je do kraja godine još sedam novih knjiga u izdanju UK „Koraci” kao i novu ediciju pod nazivom „Dečije iskre” posvećenu stvaralaštvu najmlađih.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari