Priča o ekologiji, pobuni, društvenim nepravdama, nedostojanstvenom životu... 1Foto: Promo/Boško Đorđević

Ovaj autorski projekat po drami Olge Dimitrijević odvija se oko čina pobune jedne devojke koji se po nju tragično završava, ali pokreće lanac radikalnih reakcija…

Predstavom “Drama o kraju sveta”, koja se  bavi pitanjima ekologije, feminizma, pobune, porodičnih i prijateljskih odnosa, osećanja kraja sveta…,  23. juna u 19 časova, u Botaničkoj bašti “Jevremovac”, svečano će biti otvoren jubilarni, 30. Belef festival.

Ovaj autorski projekat nasta0 je po drami Olge Dimitrijević, i odvija se oko čina pobune jedne devojke koji se po nju tragično završava, ali pokreće lanac radikalnih reakcija – od komšiluka do gradskog drveća, u poslednjem pokušaju da se preokrene scenario društvene nepravde i nedostojanstvenog života.

U predstavi igraju Dragana Ðukić, Jelena Ilić, Marta Bjelica, Mihaela Stanković, muzičarke Ana Ćurčin i Milena Jančurić.

Rediteljka je Olga Dimitrijević, a „Drama o kraju sveta“ napravljena je u koprodukciji Ateljea 212, Udruženja građana Gorgone i Fondacije Novi Sad evropska prestonice kulture 2022,  u okviru luka “Heroine”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari