Prijave za filmski festival SILAFEST do 15. juna 1Foto: SILAFEST

Organizacioni odbor Festivala turističkog i ​ekološkog filma – SILAFEST, koji se održava u Velikom Gradištu od 30. ​avgusta do 5. septembra, objavio je javni poziv za prijavljivanje ​domaćih i stranih učesnika.

Rok za slanje prijava je 15. jun, nakon ​čega će selekciona komisija izabrati oko 60 filmova, koji će biti ​ prikazana u amfiteatru gradskog parka i na dunavskom keju, pred ​ stručnim žirijem i domaćim i stranim ekolozima, turističkim radnicima ​ i novinarima.

Najboljim ostvarenjima dodeliće se „Gran pri“ festivala ​ i nagrade „Zlatni“ i „Srebrni talas“ za najbolje filmove po ​ takmičarskim kategorijama. Dodeliće se i specijalne nagrade „Zlatni ​pinkum“, za najbolja domaća filmska ostvarenja iz oblasti ekologije i ​ turizma, i nagrade „Beli bagrem“ za najbolje autore u domenu opšteg ​senzibiliteta, režije, filmske montaže i muzike. Takođe, dodeliće se i ​ nagrada „Plavi Dunav“ u svakoj specijalnoj kategoriji turističkog ​filma: vino, sport, kulinarstvo, religiozni turizam, kulturološki ​ turizam, umetnost i turizam.​

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari