Priznanje "Pavle Vuisić" Gorici Popović 1

Dobitnica nagrade „Pavle Vuisić“, Gorica Popović, glumila je u brojnim filmovima i serijama kao što su „Miris poljskog cveća“, „Nacionalna klasa“, „Pad Italije“, „Nešto između“, „U raljama života“, „Dezerter“, „Rane“, „Bolji život“, „Sivi dom“, „Zaboravljeni“, „Senke nad Balkanom“…

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, delo akademskog vajara Milorada Tepavca, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku. Priznanje je ranije nosilo ime „Slavica“, a 1994. je preimenovano po filmskoj legendi Pavlu Vuisiću. Gorica Popović već je dobijala nagrade na Filmskim susretima – dva puta „Caricu Teodoru“ (1981. i 1984).

„Nagrada „Pavle Vuisić“ priznanje je za celokupni rad i doprinos filmu, i ona mi znači mnogo – kaže Gorica Popović, dodajući da se ove godine srećno dogodila i njena uloga u filmu Gorana Markovića „Delirijum tremens“, koji će biti prikazan na otvaranju Filmskih susreta, odnosno iste večeri kada će joj priznanje biti uručeno.

„Uživala sam u radu sa Markovićem – posle toliko godina ponovo smo se sreli i potvrdilo se da je on izuzetan u radu sa glumcima, da tome pridaje veliki značaj i iz glumca izvlači najbolje. On je veoma duhovit čovek, a ja obožavam njegov smisao za humor“, dodaje Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari