"Budilnik", jeziva uspavanka : Marčelo nam predstavlja novi spot 1foto: Lampshade media promo

Album „Nojeva varka“ Marčela i njegove ekipe se već neko vreme vrti u zvučnicima i slušalicama svih onih koji vole i poštuju njegovu muziku. Singlovi i spotovi se i dalje „skidaju“ sa njega a novi je upravo pred nama i zove se „Budilnik“.

U pesmi koja je kao neka jeziva uspavanka, Marčelo ponovo opominje o problemima koje ovde naslediš samo rođenjem na ovim prostorima. U pesmi, kao i u spotu, glavni lik pokušava da ode, ali ga zaustavlja pitanje da pričuva dete iz komšiluka, da bi se u tom unutrašnjem dijalogu razvila priča „Budilnika“.

Marko je za Danas, približio osnovnu poruku i priču ove pesme:

„“Budilnik“ nam je veoma važan u priči albuma, koji je zamišljen kao roman u stihu: radnja se nastavlja iz pesme u pesmu, a ovo bi bilo ono poglavlje koje donosi obrt. Usred crnila ovdašnjeg iskrsava motiv da se nađe nova volja. A taj motiv nipošto nije samo moj. Slušaoci albuma znaju o čemu je reč, budući da je izašao pre gotovo godinu dana, ali ima dosta ljudi koji prate samo singlove, pa će tek sada otkriti kuda dalje vodi priča iz „JBG“ i prethodnih spotova.“

„Inače, sve ih je režirao naš prijatelj Nemanja Maraš, ali ovoga puta s posebnom emocijom, u skladu s osetljivom temom pesme. „Budilnik“ nam je poseban i zbog saradnje s Billainom, bosanskim umetnikom koji ne briljira samo u muzici: nedavno se pojavio „Begunac“, prvi animirani naučnofantastični film u BiH; ne samo što je bili napravio svu muziku za film, već potpisuje i scenario i režiju. Čovek na čije celokupno stvaralaštvo zaista vredi obratiti pažnju. Na albumu smo s ovim genijalcem napravili i pesmu „Reset“, koju ćemo sledeću ekranizovati. Pozivam vas da na koncertu, 6. decembra u MTS Dvorani, zajedno sa nama osetite kako sve ovo zvuči uživo.“

Album Nojeva varka je konceptualan, i kako nam je već u ranijem intervjuu rekao, želeli su publici da došapnu da moraju da ga poslušaju odjednom i redom, i da deluje da su u tome uspeli. Ekranizacijom spotova probaće da dopričaju priču sa albuma, tako da ga oni samostalno pričaju, a album bi onda predstavljao neku director’s cut verziju.

Marko Šelić Marčelo i njegov tim izuzetnih muzičara nastupiće 6. decembra u MTS Dvorani. Ulaznice su u pradaji na blagajni MTS dvorane kao i na pordajnim mestima tickets-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari