Prognani Nušićevci u Beogradu 1Foto: Tviter/Nusicijada

Nedelju dana uoči početka tradicionalne „Nušićijade“ u Ivanjici, večeras se u beogradskom Dorćol Placu održala „Nušićijada u malom“.

Festival su organizovali  članovi udruženja KudeS, “prognani Nušićevci” na čiju je inicijativu „Nušićijada“ u Ivanici obnovljena pre 10 godina. Oni međutim u tome više ne učestvuju jer su organizaciju preuzele nove gradske vlasti, a članovima „KudeSa“ je zabranjeno svako učešće u manifestaciji.

Zbog toga je na Beogradskom Dorćol placu večeras organizovan festival pod istim imenom i sa programom sličnim kao i na prethodnim „Nušićijadama“ Iz udruženja „Kudes“ kažu da je manifestacija organizovana za „istinske Nušićevce“.

Učesnici prve tribine održane večeras pod nazivom „Prognani ili slobodni“ ocenili su da je lakše govoriti slobodno u Beogradu, kao velikom gradu, nego u maloj sredini gde svako zna vaše ime.

U okviru „Nušićijade u malom” izložene su i karikature na kojima je prikazan Branislav Nušić i izložba „Karikature naših života“ Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari