Prolećna izložba Udruženja likovnih stvaralaca Šapca 1Izložba u Šapcu Foto: D. E.

U galeriji Kulturnog centra otvorena je tradicionalna prolećna izložba Udruženja likovnih stvaralaca Šapca gde je predstavljeno 59 radova od 37 autora.

Izložene su grafike, skulpture, ulja na platnu, akvareli, pasteli, pejzaži… Na jednom mestu predstavljena je prolećna produkcija šabačkih umetnika, kao dokaz bogatstva likovne sredine.

Inače, Udruženje likovnih stvaralaca Šapca postoji od 1971. godine, sa burnom istorijom, a devedesetih godina zamrla je njegova aktivnost. Od 2001. godine obnovljen je rad Udruženja zahvaljujući poznatom šabačkom umetniku Slobodanu Peladiću. Pored izložbi, svakodnevne komunikacije i pomoći umetnicima, Udruženje je razvilo izdavačku delatnost, sa časopisima za umetničku fotografiju i strip. Više od stotinu članova predstavljalo je razne oblike umetničkog pristupa.

Slobodan Peladić preminuo je u februaru ove godine, a danas je za Udruženje pitanje da li će opstati, pre svega zbog nedostatka adekvatnog prostora. Ova izložba na svoj način potvrda je da Udruženje ima svoje mesto u gradu koji se ponosi svojom kulturnom tradicijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari