Promocija novog broja časopisa “Buktinja”, pozorišna predstava i koncert gospel hora do kraja nedelje u Negotinu 1Korice novog broja Buktinje/Foto: Krajinski književni klub

Još jedna nedelja bogata kulturnim dešavanjima u Negotinu. Počev od srede, 14. do subote, 17. decembra Negotincima će biti predstavljen novi broj književnog časopisa “Buktinja”, za pozorišnu publiku do tri do 103 godine zaječarsko pozorište igraće “Malu sirenu”, a prvi srpski gospel hor za svoj prvi nastup u istočnoj Srbiji odabrao je Mokranjčev Negotin, grad sa tradicijom horskog pevanja.

Časopis za književnost, umetnost i kulturu “Buktinja” i novim brojem nastavlja svoju književnu misiju i produkciju donoseći izbor iz srpske, ali i književnosti bivše Jugoslavije.

Buktinju uređuje i izdaje Krajinski književni klub iz Negotina koji u saradnji sa negotinskom Narodnom bibliotekom “Dositej Novaković” u sredu, 14. decembra predstavlja novi broj.

-Novi jesenji broj “Buktinje predstavićemo Marko Kostić, Miloš Zlatković , Vlasta Mladenović i ja – kazao nam je urednik časopisa za književnost, umetnost i kulturu Saša Skalušević Skala.

Na sceni Doma kulture u Negotinu, u četvrtak, 15. decembra glumci Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” oživeće poznatu bajku “Mala sirena”.

Kako kaže autor teksta i reditelj Željko Hubač, trudili su da ovom predstavom, učine bajku još zanimljivijom deci, a da sa druge strane ne odstupe od onoga što je osnovni literarni predložak.

Zaječarsko pozorište koje u svom repertoaru ima više predstava za decu, još jednom će do kraja ove godine gostovati u Negotinu.

Biće to 27. decembra sa “Novogodišnjom školom za klovnove”.

Ovu nedelju, što se kulturnih dešavanja tiče, zaokružiće prvo gostovanje gospel hora “Merry Gospel Choir” u istočnoj Srbiji i Negotinu.

U Domu kulture “Stevan Mokranjac” podsećaju da je ovaj prvi srpski gospel hor osnovan 2001. godine pod upravom dirigenta Marije Кuburić Borović.

“Merry Gospel” je prvi srpski hor koji izvodi gospel, rnb i crnačku duhovnu muziku, kao i originalne autorske pesme mladih autora.

-Iza sebe ima dve decenije iskustva, a ovaj internacionalni horski ansambl povezuje ljude različitih profila, nasleđa i porekla koji šire moćnu poruku zajedništva, snage, sreće i podrške. Sa njihovih nastupa se izlazi punog srca i dobre energije u šta će se, u subotu 17. decembra uveriti i posetioci negotinskog Doma kulture – kažu u ovoj ustanovi kulture.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari