Prva nagrada za film „Pored mene“ 1

Prvu nagradu na 40. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji dobili su Milena Bogavac i Stevan Filipović za scenario filma “Pored mene“ , koji je Stevan Filipović i režirao.

Druga nagrada pripala je Nikoli LJuci i Staši Bajac za film „“Vlažnost”“, koji je LJuca režirao, a treća Mirjani Karanović, Stevanu Filipoviću i Darku Lungulovu za ostvarenje „Dobra žena”, u režiji Mirjane Karanović. Specijalna nagrada dodeljena je Momiru Miloševiću za film „Otvorena“.

Odluke o nagradama jednoglasno je doneo žiri u sastavu: reditelj Nebojša Bradić (predsednik), dramski pisac, scenarista, laureat prvog Festivala filmskog scenarija Predrag Perišić i prošlogodišnji laureat, scenarista i reditelj Goran Radovanović. Festival, na kome je prizano 16 filmova, trebalo je da se završi sinoćsdodelom nagrada na Letnjoj pozornici “Danilo Bata Stojković”.

U okviru pratećeg programa održane su: Letnja škola filmske dramaturgije “Slobodan Stojanović”, Letnja škola filmske kritike, promocije knjiga “Filmus” Slobodana Šijana i “Leksikon YU filma” Nenada Polimca, izložba “Filmovi koje smo voleli (1947-1980)“, postavka radova studenata fotografije, revija studentskih filmova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari