Prvi beogradski festival stripa Tras! 1

Prvi beogradski festival stripa TRAS! biće svečano otvoren 12. maja u multimedijalnoj sali Centra za kulturu Vlada Divljan, kada će se pojaviti i glavni gosti manifestacije Alfredo Kasteli, autor stripa Marti Misterije, i crtači poznati po radu na stripu Zagor Mauro Laurenti i Valter Venturi.

Organizatori festivala su odlučili da posle tri i po decenije od pojave prvog izdanja jednog od naočitijih likova devete umetnosti, Detektiva nemogućeg – Martija Misterije, obeleže gostovanjem njegovog scenariste i da u tri naredna dana, koliko će trajati ova manifestacija, stripadžijama ponude uzbudljiv program.

Prvi dan 12. maj rezervisan je za koktel i otvaranje izložbe velikih strip tabli „Beskrajna pustolovina“, dok će cela subota biti u znaku berze stripova na otvorenom ispred CK Vlada Divljan, zatim u crtanju, razgovorima sa italijanskim autorima, te večernjim filmskim projekcijama.

U nedelju od 12 do 14 sati biće održan dečiji maskenbal, a ostatak dana će biti posvećen domaćim i regionalnim autorima kao što su Štef Bartolić, M. Milutinović Brada, Jovan Ukropina, Siniša Radović. Istog dana, za zatvaranje festivala, najavljena je aukcija izloženih strip tabli. Svi programski sadržaji su besplatni i otvoreni za sve zainteresovane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari