Prvi rođendan aplikacije vodiča kroz sva dešavanja u Beogradu 1

Aplikacija “FilterApp” koja vas vodi kroz sva zanimljiva i kulturna dešavanja u Beogradu proslavila je prvi rođendan. I baš kako priliči za ovakvu priliku rođendan je proslavljen u autentičnoj atmosferi terase na krovu alternativnog umetničkog prostora Kvake 22.

A kakva je zapravo kulturna ponuda grada? Raznovrsna i svako može nešto da pronađe za sebe, odgovara jedan od osnivača ove besplatne aplikacije Danilo Grbović.

– Za kulturu se iz budžeta izdavaja oko 0,7% republičkog budžeta, a s druge strane istraživanja pokazuju da 2,7% ljudi svoje slobodno vreme odvaja za kulturne događaje. Kada pitate ljude zašto ne idu na kulturna dešavanja, odgovaraju da je to zato što nemaju vremena ili nemaju informacija. Sada sa ovom aplikacojim na jednom mestu imaju sva dešavanja kao i mogućnost “filtriranja” događaja odnosno selektovanja onih događaja ili institucija koje žele da posete. Nema izgovora- kaže Grbović.

Za sada putem ove aplikacije događaje možete da pretražujete u u 120 institucija, a u planu je uključivanje i drugih gradova u Srbiji. Aplikacija se može preuzeti i u Google Play prodavnici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari