Psihološki triler „Stric” sa Mikijem Manojlovićem i Goranom Bogdanom stiže u bioskope 1Foto: Produkcija Eclectica/Promo

Psihološki triler „Stric”, u kome glavne uloge igraju Predrag Miki Manojlović i Goran Gogo Bogdan, od 26. januara naći će se na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Karlovim Varima i beogradske premijere na Festivalu autorskog filma, film „Stric” premijerno će biti prikazan pred novosadskom publikom 25. januara u bioskopu Arena Cineplex, nakon čega će se, od 26. januara, naći na velikom platnu bioskopa širom Srbije, Crne Gore i BiH.

Radnja filma prividno se odigrava krajem 80-ih godina u vreme Božića u tadašnjoj Jugoslaviji. Porodica – otac, majka i sin – dočekuju strica iz Nemačke u „idiličnoj atmosferi”. Stric koji se vraća kući za praznike osim poklona sa sobom donosi napetost i stres porodičnih okupljanja koji se tokom filma pretvaraju u psihološko maltretiranje. Snažni preokreti ekscentričnu priču o teskobi „pretvaraju” u univerzalnu priču o „zatočeništvu” koja pred publiku iznosi dilemu da li je važnija sloboda ili „goli život”.

Nakon nagrade na festivalu u Karlovim Varima, gde je imao svetsku premijeru, film je nagrađen u Puli, kao i na domaćim festivalima u Leskovcu i Smederevu, kao i u Nemačkoj, Makedoniji, Španiji, itd.

Debitantski dvojac David Kapac i Andrija Mardešić potpisuju režiju i scenario, a direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima „Tilva Roš“, „Varvari“ i „Oaza“. Ostale uloge igraju Ivana Roščić i Roko Sikavica.

Producenti filma su Ivan Kelava i Tomislav Vujić (Eclectica, HR), a koproducent je Milan Stojanović (Sense Production, RS), producent filmova „Leto kada sam naučila da letim“ i „Oaza“. Film „Stric“ podržan je od na konkursu za manjinske ko-produkcije Filmskog centra Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari