Rad Stefana Gajića na izložbi o toleranciji 1Foto: Promo

Izložba pod nazivom „Tolerancija“, koju je osmislio umetnik i grafički dizajner Mirko Ilić i čijem se pozivu da u njoj učestvuju odazvalo više od 170 umetnika širom sveta, uskoro će biti predstavljena u Beogradu.

Mladi grafički dizajner Stefan Gajić, art direktor u Direct Media United Solutions, drugi je umetnik iz Srbije, nakon Slavimira Stojanovića, čije je originalno grafičko rešenje na temu tolerancije uvršteno u ovu izložbenu postavku plakata, uz najveća imena svetskog dizajna. Iako je najmlađi art direktor na marketinškoj sceni bivše Jugoslavije, Stefan iza sebe ima bogato iskustvo. Stefan je stipendista prestižne njujorške škole za vizuelne umetnosti (School of Visual Arts, New York) i do sada je radio sa najvećim kompanijama i brendovima, ali i ilustrovao naslovnice magazina.

“Toleranciju kao temu izložbe sam video kao prihvatanje različitosti dve strane i njihovu međusobnu koegzistenciju. A mi smo narod koji želi upravo to – i jednu i drugu stranu. I Evropa i Rusija, i ćirilica i latinica, i Tito i demokratija, i Prajd i porodična šetnja. Međusobno se vučemo na dve strane, niti je loše, niti je dobro, već je prosto tako. Ovo je poziv da prihvatimo jedni druge i pored različitih, često vrlo suprotnih uverenja i stavova”, izjavio je Stefan Gajić.