Radionice 18. KIDS FESTA: Od “Đerdapske pustolovine" do "Ne nadaj se ničem lošem sa Ršumom i Urošem" 1Foto; 18 Kids Fest Promo: Detalj iz filma "Najbolji rođendan ikada"

Pored bogatog filmskog programa na ovogodišnjem 18. KIDS FESTu koji počinje sutra, u nedelju, i traje do 23. oktobra u mts Dvorani biće održane i raznovrsne radionice u organizaciji Nacionalnog parka Đerdap, Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Prirodnjačkog centra Svilajnac.

„Đerdapske pustolovine“, „Test preživljavanja u prirodi“, „Maksina laboratorija“ „Žive reči, žive slike“, „Ne nadaj se ničem lošem sa Ršumom i Urošem“ samo su neki od naslova radionica i predstava koje se u okrilju ovogdišnjeg slogana “Svet u dečijim rukama” najviše bave pitanjem očuvanja životne sredine.

Tako će kroz društvenu igru “Đerdapske pustilovine” deca „putovati“ nacionalnim parkom i na tom putu se suočavati sa različitim preprekama:

„Na taj način uče o prirodnim i kulturnim vrednostima Nacionalnog parka Đerdap, ali i o pravilima ponašanja u zaštićenom području. Na primer, na taj način će saznati šta je zelena krastača i ona će im pomoći da preskoče par polja, ali ako ih čuvar zaštićenog područja uhvati da bacaju smeće u prirodi, moraće da se vrate na početak igre“, poručuju iz NP Đerdap.

Predstava „Maksina laboratorija“, koju je oslmislio Prirodnjački centar Svilajnac približavaju deci naučna saznanja:

„U predstavi gledaoci saznaju koji čarobni sastojak koriste naši naučnici, kako od svakodnevnih namirnica napraviti pravi mali eksperiment, upoznaju se sa vulkanima, vatrom i ostalim pojavama koje nas okružuju,“ ističe rukovodilac Centra Ivana Popović.

Zajedno sa studentima Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu posetioci će kroz tri radionice „TEST PREŽIVLJAVANJA U PRIRODI“ steći neka nova iskustva:

“Koncept radionice je interaktivan i kroz različite primere i zadatke pokušaćemo da ovu temu predstavimo osnovcima, kao i da im omogućimo simulaciju određenih situacija koje se dešavaju u prirodi.“ Kažu organizatori ovog programa.

Ambasador 18. KIDS FEST dečiji pisac Uroš Petrović održaće radionicu „Žive reči, žive slike“ u sredu u 18 sati u mts Dvorani, dok će se u subotu, 22. oktobra (18h) zajedno sa velikim pesnikom Ljubivojem Ršumovićem prestaviti deci i prisutnima kroz radionicu – „NE NADAJ SE NIČEM LOŠEM SA RŠUMOM I UROŠEM.“

O filmskom programu, kao i pratećim radionicama sve detaljne informacije mogu se pronaći na zvaničnom sajtu dečijeg filmskog festivala KIDS FEST https://kids-fest.com/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari