Beogradskom premijerom emotivnog i duhovitog filma "Vučje bobice", 16. oktobra u mts Dvorani počinje 18. Kids Fest 1Foto promo/MegaCom Film

Istovremeno zabavan i ozbiljan, savremeni dečji film „Vučje bobice“, u čijoj bi neizvesnoj avanturistčkoj priči mnogi od nas mogli da prepoznaju deo svoje svakodnevice i porodice, posle premijere na tradicionalnom Kids Festu stiže na redovni repertoar naših bioskopa Posle mnogo godina pauze domaću produkciju obogatio je jedan dečiji igrani film, „Vučje bobice“, u režiji Sretena […]

Istovremeno zabavan i ozbiljan, savremeni dečji film „Vučje bobice“, u čijoj bi neizvesnoj avanturistčkoj priči mnogi od nas mogli da prepoznaju deo svoje svakodnevice i porodice, posle premijere na tradicionalnom Kids Festu stiže na redovni repertoar naših bioskopa

Posle mnogo godina pauze domaću produkciju obogatio je jedan dečiji igrani film, „Vučje bobice“, u režiji Sretena Jovanovića, a prve ovacije autorsko – glumačka ekipa ovog ostvarenja dobila je na premijernoj projekciji na Filmskim susretima u Nišu, kada je Nadi Blam dodeljena nagrada publike.

Ova aktuelna porodična filmska priča nastala po ideji Jelene Miljuš, na osnovu scenarija Tode Nikoletića, jednako je zanimljiva i poučna i za roditelje i za decu, i ukazuje na ljubav kao osnovu opstanka zajednice.

„Vučje bobice“ odslikava stalne napore četvoročlane porodice da odgovori na brojne izazove modernog života u gradu, ujedno prikazujući i težnju onih mlađih članova da rešenje svega pronađu u smirenijem seoskom okruženju.

Učestale rasprave roditelja, svakodnevne priče o njihovom rastavljanju, neopravdano dečije osećanje krivice samo su neke od situacija koje istinska ljubav brata i sestre uspeva da nadjača.

A ko ih u tim, za porodicu teškim momentima, može najbolje razumeti nego njihovi bake i deke…

U glumačkoj ekipi su Tijana Čurović, Rastko Janković, Nada Blam, Vesna Stanojević, Rade Marijanović, Duško Radović.., a sjajne likove ostvario je i dečiji tim glumaca, koji predvode Simon Jegorović (Aleksa)i Nina Sinadinović (Anđa).

Šestogodišnja Anđa koja boluje od astme i njen brat Aleksa (12), pokušavaju da pobegnu od roditelja i pronađu svoj put do sreće.

 

“Opet se svađaju”, jedna je od upečatljivih rečenica koju izgovara dečak Aleksa, dok zajedno sa mlađom sestrom Anđom prati raspravu svojih roditelja, zaslepljenih jednom od brojnih dnevnih razmirica.

Kao i mnogo puta ranije, trenutni sebičluk sprečava ih da shvate da ih njihova deca posmatraju i slušaju, pa se Anđa i Aleksa odlučuju za beg na selo, kada sve postaje avantura, puna neizvesnosti i neočekivanih obrta…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari