Kids fest slavi punoletstvo 1

Jedinstveni dečiji filmski festival na ovim prostorima – Kids fest, slavi svoje punoletstvo i ove, osamnaeste godine zaredom, donosi naslove različitih svetskih produkcija od norveške, francuske, američke, ali i domaće te će se od 16. do 23. oktobra na repertoarima bioskopa naći 15 naslova različitih žanrova: od animiranih filmova za decu, preko igranih porodični  ostvarenja, do dokumentarnih filmova namenjenih svim generacijama.

„Svet u dečijim rukama“ je glavna poruka koju ovogodišnji festival šalje publici osvrćući se na zaštitu zajedničke životne sredine, na častan odnos čoveka i prirode i sam značaj ekologije.

One će biti teme filmskog programa i radionica na festivalu.

Festival će 16. oktobra otvoriti domaći film „Vučje bobice“ reditelja Sretena Jovanovića čija priča odslikava stalne napore četvoročlane porodice da odgovori na brojne izazove modernog života u gradu, ujedno prikazujući i težnju onih mlađih članova da rešenje svega pronađu u mirnijem seoskom okruženju.

Domaćin 18. Kids festa biće MTS dvorana (Dom sindikata), dok će se u Beogradu dečiji filmski festival održati i u bioskopima Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG, Cineplexx BEO Shopping Center, Cine Grand BIG Rakovica i bioskop Tuckwood.

Festival se održava i u Novom Sadu u bioskopima Arena Cineplex i Cineplexx Pormenada, dok se u Kragujevcu filmovi Kids festa prikazuju u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, a u Nišu centri dešavanja festivala biće Vilin grad, Cine Grand Delta Planet Niš i Cineplexx Niš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari