Rambo Amadeus o pozivu građanima da izađu na izbore: Izreka „sjaši Kurta da uzjaši Murta “ izmišljena je prije više stotina godina za potrebe tadašnjih despotija

Ostavite komentar


  1. Svako obraćanje javnosti, usmeno ili pismeno, mora se završiti pozivom na izbore 3. aprila! Možda dodati i VUČIĆ MORA PASTI. Aktivisti, mladi i stari, bi morali da se razlete po celoj Srbiji i da deljenjem letaka sa preciznim i jasnim objašnjenjem o važnosti izbora pozovu sve da na njih izađu. Kao Crtini narandžasti pozivi! Nekada davno bacali su se leci-plakate iz aviona, a mi smo kao deca trčali da ih što više sakupimo i pročitamo! Zato, Ajmo, Ajde svi na izbore 3. aprila!!!! Što nas više izađe, ubedljivije će pasti! Gotov je!!!!

  2. Svaka cast Rambo! Politicare na vlasti treba cesto menjati jer se, jeli, usmrde, da prostite.

  3. Перутање (код људи), свлачење кошуљице (код змија) и митарење (код птица) је природан процес, а изборна воља (политичка, духовна, технолошка) је цивилизацијска тековина. . . ГЛАСајмо !

  4. Ja nisam više od deset godina izlazio,ali ću ovog puta izaći,i glasaću za Vučića…slažem se da na izborima treba menjati vlast..sve ostalo je pogubno za državu!

Ostavite komentar


Kultura

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama 8

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama

Teatrološka studija "Novi narativ" prof. dr Marine Milivojević Mađarev analizira „Odnos prema nacionalnoj istoriji u dramskim delima u Srbiji na kraju 20. veka“, kako glasi i podnaslov tog izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine, predstavljenog 29. aprila u beogradskom pozorištu Atelje 212.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.