Foto: Z. Nikolić

…večeras su u Galerijii Centra za kulturu „Gradac“ u Raški otpočele XXV jubilarne “ Raške duhovne svečanosti“.

Večerašnji program je zatim, nastavljen u sali Doma kulture gde je najpre, nastupio hor „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Raške koji sa manjim prekidima, radi od 1996 godine pri hramu Svetog arhangela Gavrila“ a potom je iguman manastira Draganac sa Kosova arhimandrit Ilarion (Lupulović) održao besedu „Duhovne staze“ da bi potom, odgovarao i na pitanja prisutnih.

Za sutra veče (četvrtak 16.avgust) je predviđeno zvanično otvaranje ovogodišnjih XXV jubilarnih Raških duhovnih svečanosti.

Tada će posle Ignjata Rakitića predsednika opštine Raška, koji će zvanično proglasiti početak Raških duhovnih svečanosti besedu pod nazivom „Sećanja koja ne blede“ održati akademik Svetislav Božić koji je bio prvi dobitnik priznanja „Stefan Prvovenčani“ koje se dodeljuje jednom godišnje, istaknutim stvaraocima tokom trajanja Raških duhovnih svečanosti.

Za kraj sutrašnjeg programa predviđen je izuzetan muzičko-scenski program tokom koga će nastupiti Rade Šerbedžija uz pratnju gitariste Miroslava Tadića i vilolinistkinje Yvette Holzwarth.