Raskrinkavanje mita o romantičnoj ljubavi 1Foto: Željko Jovanović

Mit o romantičnoj ljubavi preispituje se kroz ovaj tekst. Da li je on moguća, u kojoj formi i kako ga mi obični možemo dosegnuti pravac je kojim je režiju komada Milene Marković „Livada puna tame“ postavila Jovana Tomić.

Praizvedba predstave zakazana je za 13. novembar na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta, najavljeno je današnjoj konferenciji az novinare u nacionalnom teatru.

Tomić je istakla da se priča prati kroz vizuru dve glavne junakinje – hajlajt događaje njihovih života.

– Priča se formira oko stvarnih ljudi, likova iz naše sredine sa kojima se poistovećujemo i koje razumemo, dok u isto vreme imamo i čudovišta kao neki iskorak u jeziku i dešavanju. Svim sredstvima koje čine jednu predstavu formirali smo scenski jezik koji prati maštovitost koju je Milena upisala u tekst – naglasila je Tomić.

– Izrazito mi je uzbudljivo i bitno što Jovana Tomić radi moj tekst, zato što sam je primetila kao izuzetnu mladu rediteljku. Za mene je određeni znak trajanja kada neko ko je dosta mlađi od mene i pripada drugoj epohi u svakom smislu, nalazi da sam interesantna – kazala je Milena Marković.

Dramatug predstave je Dimitrije Kokanov, a glumačku postavu čine Anastasia Anja Mandić, Slobodan Beštić i Nada Šargin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari