Raspisan konkurs za projekte iz oblasti savremenog stvaralaštva 1Foto: Bojan Cvejić

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je danas Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva u Srbiji u 2019. godini.

Kako se navodi u saopštenju, pravo učešća imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci – umetnici, saradnici, odnosno stručnjaci u kulturi, kao i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija, koje se finansiraju shodno članu 74. Zakona o kulturi.

Konkurs je otvoren do 4. februara.

Podnosilac prijave je obavezan da dostaviuredno popunjen i overen formular za prijavu na konkurs, u okviru koga je detaljan opis projekta, detaljno razrađen budžet projekta, kao i podaci o stručnim, odnosno umetničkim kapacitetima podnosioca, odnosno realizatora projekta, u pet primeraka za sve oblasti, navodi Ministasrtvo kulture.

Na sajtu Ministarstva http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/konkurs-za-finansiranje-ili-sufinansiranje-projekata-iz-oblasti-savremenog-stvaralastva-u-republici-srbiji-u-2019–godini mogu se preuzeti formulari za učešće na konkursu, u zavisnosti od oblasti za koju se prijavljuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari