Razgovori o banatskoj klupi i pričama koje su proživljene 1Foto: Attila Kovács/Subotička biskupija

Savremena galerija Zrenjanin organizuje piknik razgovore sa nemerom da prikupi priče o znanju koje nas nastanjuje.

„Priče koje odjekuju“ deo su umetničkog projekta „Odjeci što dopiru iz litosfere“, umetnice Sunčice Pasuljević Kandić, koji je nastao u okviru 68. sazivа Umetničke kolonije Ečka – Slika 2023.

Ovaj projekat je kolektivno tkanje proživljenih priča koje nose znanje o našem tehno-ekološkom carstvu sakupljenih oko modela stare banatske klupe, prostorne instalacije koju je autorka kreirala kao deo zajedničkog prostora
pripovedanja.

„Priče koje odjekuju je program zamišljen u vidu serije piknik razgovora u Gradskoj bašti i Savremenoj galeriji Zrenjanin. Namenjen je svima koji žele da podele svoje znanje, jer svi smo mi hodajuće biblioteke sa pričama o predelima kroz koje putujemo“, poručuju iz Savremene galerije.

Razvori će se održati 28. i 29. oktobra. Rok za prijavljivanje učesnika je 22. oktobar a pozivani su stariji meštani, ekološki aktivisti, travari i entuzijasti tehnologije da se pridruže i podele svoje priče.

Ideja projekta je da zabeleži i razmenjuje proživljena iskustva o saradnji i borbi sa prirodom, sećanja na banatski predeo, znanje koje nas je priroda naučila, kao i saznanja o izmeštenim tehnološkim i ekološkim uticajima na ovaj krajolik.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari