Reditelj Milutin Petrović: Državna služba „lomila noge“ Bori Stankoviću

O novom filmu „Nečista krv – greh predaka“

Ostavite komentar


  1. Milutine P., nisam znala da vam je baka bila Miroslav Krleža!? Ili je, u šta sumnjam duboko, Krleža copy paste-irao vašu baku stavom o “ kotaču historije“ koji je prešavši preko balege istu podelio na dve jednake pole – Hrvate i Srbe. Da li vam je i film u fazonu štrpni malo odavde, malo odande i predstavi to kao uzvišeno autorsko podvižništvo kao što vam je intervju? Iskreno se nadam da, za razliku od preovladjujućeg modusa operandi domaćih filmskih „autora“ u koje debelo spada( upravo zbog takvog modusa operandi) i partner adaptatorke Nanovićevog scenarija M. M., niste podlegli toj zamamnoj pesmi sirena. Jer ako jeste, sudbina vašeg broda(filma) je potpuno izvesna u dodiru sa hridima autentične umetnosti. Bilo kako bilo, radujem se što ću biti u prilici da odgledam vaš ugao shvatanja dela jednog od najvećih ikada naših pisaca.

  2. ова фотка као џон вејн у серчерсима – надам се да ће тај дух вестерна бити бар делимично инкорпориран у свет боре станковића

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.