Retrospektivna izložba Dušana Gerzića – Gere 1Foto: KC Grad

Retrospektivna izložba Dušana Gerzića – Gere biće otvorena u ponedeljak, 3. septembra u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad od 20 sati.

Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 9. septembra, svakog dana od 9 do 14 časova.

U okviru pratećeg programa, 5, septembra od 19,30 časova biće organizovan razgovor Gera i njegovi radovi – dvadeset godina kasnije.

Moderator je Dubravka Duca Marković, a u programu će učestvovati dr Zorica Tomić, vajar Aleksandar Gligorijević, istoričar umetnosti Nikola Šuica i istoričar arhitekture Slobodan Maldini.

Kasnije istog dana, od 21,30 sati, najavljena je projekcija filma Ljubavnici (1999), ljubaznošču reditelja Jean-Marc Barr-a. Film obrađuje jedan deo Gerinog života u Parizu. U glavnim ulogama Sergej Trifunović I Elodie Bouchez. Film se prikazuje bez prevoda, a replike su na srpskom, engleskom i francuskom jeziku.

Iz Kulturnog centra Grad podsećaju da je konkurs za novu izlagačku sezonu otvoren do 30. septembra. 

Godišnji izlagački program Velike galerije tradicionalno se formira putem konkursa otvorenog za sve umetnike i kustose koji žele da svoje samostalne i grupne projekte prezentuju u KC Gradu. 

Po završetku konkursa savet galerije u sastavu Melissa E. Logan, Imelda Ramović, Davor Bruketa, Zvezdana Stojmirović, Monika Lang, Ljudmila Stratimirović i Aleksandar Stojanović izabraće između 10 i 13 predloga i uvrstiti u izlagački program Velike galerije za 2019. godinu. 

Kriterijum žiriranja nastupajuće sezone biće savremenost i inventivnost koncepta, aktuelnost i angažovanost teme. Posebnu pažnju žiri posvećuje mladim stvaraocima koji do sada nisu imali prilike da svoj rad predstave beogradskoj publici, a koje tim KC Grada posebno ohrabruje da se prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari