Revija predstava za decu 1Foto: NP Užice

U Narodnom pozorištu Užice do 18. maja održava se, četvrtu godinu zaredom, revija pozorišnih predstava za decu „Majske čarolije“.

Najmlađa publika gledaće šest scenskih ostvarenja, a reviju će otvoriti komad Kruševačkog pozorišta „Ružno pače“ (H. K. Andersen/ Zoran Lozančić).

Predstava „Trtica rajske ptice“, NP Užice, koja je trebalo da bude na programu večeras, otkazana je zbog tehničkih razloga, a ulaznice za tu predstavu važiće za druge termine tokom revije, dok će u sredu gostovati „Mar-pet art“ iz Niša sa komadom „Asteriks i Obeliks“, po motivima istoimenog stripa i beogradsko „Čiča Mičino pozorište“ sa „Magičnom lirom“ (tekst i režija Mateja Popović). Pozorište za decu iz Kragujevca igraće u četvrtak „Crvenkapu i zbunjenog vuka“ (Rade Pavelkić/Milić Jovanović), a poslednjeg dana Kraljevačko pozorište izvešće komad „Čuvari prirode“ (Milivoje Mlađenović/ Miodrag Dinulović).

„Majske čarolije“, koje sopstvenim resursima, sa entuzijazmom i bez dodatnih troškova organizuje Užičko pozorište, osmišljene su da neguju najmlađu pozorišnu publiku, a želja je organizatora, koji sa uspehom već 22 godine organizuje Jugoslovenski pozorišni festival – Bez prevoda i koji okuplja najbolje predstave iz regiona, da revija preraste u festival dečjih predstava.

Navodeći da će najmlađa publika gledati kvalitetnije ansambl predstave, bogatog dekora i kostima, koje su obeležile dečje pozorišne festivale, Ljilja Matić, organizatorka u NP Užice, istakla je da je „Majske čarolije“, tokom protekle tri godine, posetilo oko 15.000 mališana. Kompletan program odvija se na Velikoj sceni NP Užice. Cena ulaznice za organizovane grupe dece iz škola i vrtića košta 200, a u slobodnoj prodaji 300 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari