Rokenrol uprkos kiši 1

U Umetničkoj galeriji „Stara kapetanija“ otvorena je izložba dvoje fotografa – Anamarije Vartabedijan, inače profesorke na Visokoj školi Beogradska politehnika, i Stanislava Milojkovića, urednika fotografije u našem dnevnom listu.

U pitanju su najnovije fotografije ovo dvoje umetnika sa rok koncerata u protekle dve godine. Inače, ovom izložbom obeleženo je deset godina od prve ovakve njihove postavke za koju im je ideju dao brat Anamarije Vartabedijan, poznati novinar i rok kritičar David Vartabedijan.

Govoreći o poteškoćama i lepotama svoje profesije, dvoje fotografa zahvalili su se svim zaslužnim za ovu izložbu, a prisutnima se obratila i Lidija Jakšić, istoričarka umetnosti iz galerije „Stara kapetanija“. Prisutnih je, bez obzira na neverovatno sparni i vruć prvi letnji dan, bilo više nego što u galeriju može da stane. Ipak, da sve bude u duhu sada već tradicije ovih izložbi, pobrinula se kiša, zapravo prava oluja koja se nakon otvaranja sručila na grad, baš kako je to često bivalo kada su otvarane izložbe ovo dvoje fotografa. Ali, kao i na svakom pravom rokenrol događaju, ona nije pokvarila ništa. Izložba se može posetiti do 2. jula, radnim danima, osim ponedeljka, između 11 i 14 i 17 i 20 sati, a vikendom između 11 i 14.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari