RTS: Odluku o tome šta ćemo i kada emitovati doneće naš kolegijum

Ostavite komentar


  1. @Za kolekciju

    Pa dobro, ne moraju N1, Nova i Danas baš odmah da objave istinu o stradanju Srba u Podrinju. Za početak bilo bi dovoljno da objasne svojim gledaocima i čitaocima kako je i od koga 1993. godine odbijen, od svih strana u sukobu već prihvaćeni, mirovni plan gospodina Kutiljera čije potpisivanje bi značilo prestanak svih neprijateljstava i kraj rata. Da, da deco, 1993. godine, dve godine pre Srebrenice! Ili da objave svedočenje u Hagu finske doktorke sa Kosova, kako je u Račku bila ucenjena od strane američkog zvaničnika da leševe terorista proglasi za leševe civila. Ili zašto nemački ambasador u Srbiji još uvek ne zna za to svedočenje, pa još uvek priča o „genocidu u pokušaju“ koji je NATO sprečio. Bilo bi interesantno da ga sidrašica lista „Danas“ I.Š.M. intervjuiše i pita zašto je sud u Hagu oslobodio Slobodana Miloševića optužbi za genocid u Račku. Mnogo li je, obične ljudske teme važne kako za razumevanje istorijskih događaja tako i za obrazovanje budućih generacija širom kugle zemaljske. A njih brine što RTS još nije prikazao film koji predstavlja subjektivno viđenje jednog istorijskog događaja, koji je u svojoj suštini veliki ratni zločin. A objektivan će da bude kad iz „ogromne količine dokumenata“, kojima se režiserka služila prikažu i događaje iz 1993. u srpskim selima oko Srebrenice, Goražda i Bratunca kao i svedočenje generala
    Rose-a o tim događajima. E tad ćete da zaslužite i Oskara i film će biti prikazan i prikazivan širom Srbije i RS. A zločin će da ostane zločin, bez obzira ko ga je počinio!

  2. Nasa suverenost je na nivou africke drzave… bukv sl. korak bi bio samo da nam imamo strane trupe na nasoj teritoriji.

  3. Kakva je ovo histerija RTS-a protiv N1, Nova S i lista Danas? Ako RTS nastavi dalje da se drsko ponasa, onda nece bolje proci nego 5. oktobra 2000-e godine.

Ostavite komentar


Kultura

Mona liza

Luvr razmatra da se preseli Mona Liza

Ministarstvo kulture Francuske razmatra poboljšanje uslova za izlaganje slike Leonarda da Vinčija "Mona Liza" u pariskom muzeju "Luvr" i njeno preseljenje u posebnu salu, saopštila je direktorka tog muzeja Lorens Des Kars.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.