RTS podneo krivičnu prijavu protiv Anete Ivanović zbog emisije „Šarenica“ 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Televizijski materijal za koji je Aneta Ivanović dobila skoro 9 i po miliona dinara (9.416.000 dinara) proizvela je Radio-televizija Srbije u potpunosti, a ne produkcijska kuća „Atena“, što Ivanović tvrdi u Ugovoru sa Turističkom organizacijom Srbije. Saopštenje Javnog servisa prenosimo u celosti.

Radio-televizija Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv Anete Ivanović zbog osnovane sumnje da je neovlašćeno raspolagala snimcima RTS-a, čime je nezakonito prihodovala zarad lične koristi.

Aneti Ivanović uputili smo zahtev za izjašnjenje o spornim ugovorima njene produkcijske kuće „Atena“ sa Turističkom organizacijom Srbije, i na isti nismo dobili odgovor.

Kako smo ranije najavili, nakon ispitivanja dokumentacije i spornih snimaka emisije „Šarenica“ dostavljenih od strane Turističke organizacije Srbije, utvrđeno je da su oni isključivo vlasništvo RTS-a i da ih je Ivanović neosnovano iskoristila.

Aneta Ivanović je u periodu od juna 2018. do oktobra 2022. godine inserte iz Šarenice preuzimala ili direktno sa zvaničnog Jutjub kanala RTS-a ili mobilnim telefonom snimajući ekran na kojem je pomenuti materijal, i kao takve ih na CD-u dostavljala Turističkoj organizaciji Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari