Oglasio se RTS povodom tvrdnji u vezi sa "Šarenicom" i produkcijskom kućom "Atena" 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Povodom informacije koja se pojavila u medijima da je produkcijska kuća ”Atena” koja je u vlasništvu Anete Ivanović doskorašnje urednice RTS-ove emisije ”Šarenica”, imala ugovore o saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i da u tim ugovorima stoji da je ona i njena produkcijska kuća proizvodila priloge o turizmu koji su emitovani u ”Šarenici”, i sve to naplaćivala od TOS-a, oglasio se RTS.

„Aneta Ivanović je od 2018. godine bila angažovana kao urednica emisije ”Šarenica” i za tu uslugu je RTS njenoj produkcijskoj kući „Atena”, mesečno uplaćivao 150.000 dinara. „Atena” produkcija nikada nije uradila ni jedan prilog za emisiju ”Šarenica”, niti je RTS sa njom imao takvu vrstu ugovora i taj vid saradnje“, napisali su oni.

Kako su dodali, sa Turističkom organizacijom Srbije, marketing RTS-a godinama direktno sarađuje i ima dugogodišnje ugovore o emitovanju reklamnog sadržaja, a na osnovu reklamnog budžeta koji definiše TOS.

„Zato nije jasno zbog čega bi Turistička organizacija Srbije pored već postojećih marketinških ugovora sa RTS-om, sklapala dodatne ugovore sa nečijom spoljnom produkcijom koja nema taj vid saradnje sa Javnim servisom“, naveli su iz RTS-a.

Kako su naveli, povodom informacije da je produkcijska kuća ”Atena” prihodovala od TOS-a, tako što je reportaže i priloge snimljene u produkciji RTS-a i emitovane u emisiji ”Šarenica”- bez ičijeg znanja i saglasnosti neovlašćeno prodavala Turističkoj organizaciji Srbije, RTS će utvrditi istinitost tih navoda i zatražiti pomenute ugovore od produkcije ”Atena” i Turističke organizacije Srbije.

„Ukoliko se utvrdi da je neovlašćeno korišćen i prodavan materijal RTS-a i da je Aneta Ivanović zloupotrebila poziciju urednice emisije ”Šarenica”, bićemo prinuđeni da preduzmemo odgovarajuće pravne mere i pokrenemo sudske postupke““, objasnili su iz RTS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari