Sajam knjiga u Beogradu od 11. do 19. septembra 1Foto: Beogradski sajam

Međunarodni beogradski sajam knjiga, umesto u oktobru održaće se od 11. do 19. septembra 2021. godine, saopštio je danas Beogradski sajam.

„Prva jesenja manifestacija na Beogradskom sajmu ove godine će biti 65. Sajam knjiga koji će se umesto tradicionalno u oktobru održati od 11. do 19. septembra, čime će se trajanje produžiti za jedan dan“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da, iako je prethodno usaglašena, ova iznuđena promena termina, možda najznačajnije manifestacije Beogradskog sajma naknadno je medju predstavnicima udruženja i grupacija izdavača proizvela polemike o njenim pre svega komercijalnim posledicama.

„U raskoraku izmedju književno-umetničke dimenzije sajma, do kojih je većini deklarativno i principijelno stalo, i pojedinačnih i grupnih finansijskih očekivanja, polemičari su se našli u sukobu interesa i podeljenih principa, koji pokušavaju da razreše preko ledja same manifestacije“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da najave pojedinačnih odustajanja od učešća na Sajmu, jedan su od vidjenih načina učešća u toj neprincipijelnoj igri.

Novom terminu Sajma knjiga prilagodjeni su, od 15. do 19. septembra i termini još tri sajamske manifestacije – 51. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, 6. Media Marketa – sajma informisanja, komunikacija i marketinga, i 3. Sajma „Jednaki“.

Od 29. septembra do 2. oktobra „grafičari“ iz regiona trebalo bi da pokažu dokle su stigli u svojim oblastima na 42. Medjunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije „Grafim“ i 28. Međunarodnom sajmu informatičko-birotehničke opreme
„Biroexpo“.

Bijenalni, 10. Sajam naoružanja i vojne oprema „Partner 2021“, koji je po prvobitnom rasporedu trebalo da bude održan krajem juna, biće održan u novom terminu, od 5. do 8. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari