"San o Mileni" u negotinskom Domu kulture 1Foto: Opština Negotin

Slikarka, poetesa, scenografkinja, ilustratorka, preteča savremene multimedijalne umetnice, Milena Pavlović Barilli, centralna je tema pozorišne predstave “San o Mileni”, koja će biti odigrana danas u negotinskom Domu kulture.

Milena Pavlović-Barili (1909 — 1945) bila je srpska slikarka i jedna od najinteresantnijih ličnosti umetničke Evrope između dva rata, a “San o Mileni” je poetizovani zapis o životu i delu jedne od najzanimljivijih domaćih umetnica, koja je stekla svetsku slavu.

U Domu kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu još kažu da “predstava definiše najvažnije životne događaje Milene Pavlović Barilli, prelamajući je kroz prizmu njenih remek-dela”.

Predstava je premijerno izvedena u Požarevcu u decembru 2018, a beogradsku premijeru imala je u februaru 2019. u Bitef teatru u Beogradu.

Pokretač i producent predstave „San o Mileni“ je Tijana Višković, profesionalna glumica i predsednica Udruženja umetnika „Artista“.

Režiju i dramaturgiju potpisuje Jelena Bogavac, Miodrag Kovačević je stručni saradnik, istraživač, kompozitor i izvođač pesama na poeziju Milene Barili.

U predstavi igraju Tijana Višković, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Aleksandra Veljković i Miodrag Kovačević.

Kostime je osmislio Aleksandar Kovačević, a dizajn zvuka i video-rad Igor Marković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari