Sandra Perović učestvuje u glasanju za dodelu "Zlatnog globusa" 121, June, 2022, Belgrade - Stefan Milenkovic and Nele Karajlic presented their first joint author's project Rock El Clasico at the Tasmajdan Stadium, and they were supported by members of the Youth String Team and Nelet's band Depleted Uranium. Sandra Perovic. Photo: Antonio Ahel/ATAImages 21, jun, 2022, Beograd - Stefan Milenkovic i Nele Karajlic predstavili su svoj prvi zajednicki autorski projekat Rock El Clasico na stadionu Tasmajdan, a podrsku su im bili clanovi Gudacke reprezentacije mladih i Neletov bend Osiromaseni uranijum. Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu odabralo je filmsku kritičarku, televizijsku autorku i urednicu Radio Televizije Srbije Sandru Perović za novog glasača za dodelu prestižne nagrade „Zlatni globus“ koja se dodeljuje za film i televizijski program kako u Americi, tako i širom sveta, piše RTS.rs

Posle Oskara, „Zlatni globus“ je druga najznačajnija američka filmska nagrada, a često je i glavni indikator za favorite za dodelu nagrade Američke filmske akademije.

Osnovana je 1943. godine, a prva nagrada dodeljena je u januaru 1944. godine u Los Anđelesu. Od prošle godine, glasačko telo koje ima oko 200 članova, prošireno je i na stručnjake iz celog sveta.

„Ukazana mi je velika čast kao profesionalcu i televizijskom autoru iz Srbije koji decenijama posvećeno prati filmsku umetnost i ima više od 500 eksluzivnih intervjua sa najvećim stvaraocima iz celog sveta. Nakon učešća u  međunarodnim žirijima kritike na Kanskom, Venecijanskom i Berlinskom filmskom festivalu ovo je svojevrsna holivudska nadgradnja – priznanje koje će obojiti moju dosadašnju karijeru i biti stimulans u daljem radu. Ovo je i priznanje za našu zemlju“, kaže Sandra Perović.

Sandra Perović je televizijski autor specijalizovanih emisija o filmu „Velika iluzija“,  „Hronike FEST-a“, Festivala autorskog filma, dokumentarnog i kratkometražnog filma. Izveštač je i autor filmskih sadržaja u Dnevniku i u Kulturnom dnevniku Radio Televizije Srbije. Promoviše domaće filmove i autore.

.

Uradila je intervjue sa oskarovcima, glumačkim zvezdama i eminentnim rediteljima, navodi RTS. rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari