Satira fest: Nagrada Sergeju Trifunoviću

Ostavite komentar


  1. Kada je počelo bombardovanje 1999. g. pošto je prvi udar bio sa par raketa na Kragujevac, posle par dana sam poslao na adresu novina "Svetlost" sledeći aforizam, misleći da će oni kao slobodni medij da objave nešto što slobodoumni građani misle. a aforizam je glasio: "I Poljaci me izneverili, a po njima smo i WC nazvali." Niti su to tada objavili, niti su to ikada objavili, a tobože su se predstavljali kao slobodna novina. A moguće da to pismo nije nikada ni stiglo do uredništva, a ako je i stiglo pa aforizam nisu objavili, ni to nije važno.
    A priznaćete i nije baš neki aforizam.

  2. Trifunovic je tezak filozof i iz njega izlazi samo neozbiljnost tako da takav jedan covek ne znam koliko moze da utice na nekoga, mozda samo na svoj aforisticarski krug.

  3. Cenim Sergeja kao umetnika,vrhunskog glumca,ali je preterao sa politikom,ne znam šta će mu to.

  4. Svaki covek ima pravo na ,,slobodnu rec i misljenje,,,ali bi trebalo da ima odgovornost prema onome sto kaze,narocito ako je javna licnost.

  5. Poštujem i ja, vas komentatore, ali mislim da ste preterali s aktivizmom u politici. Dajete mnogo, a za uzvrat dobijate malo. Kada dobijete to, malo, postajete zavisni od davaoca, jer davalac očekuje trajnu servilnost. Ne znam, samo, šta će vam to, gde je tu računica ?

  6. Kada se bude odrzavao fest Vulgarnosti defiinitivno bi trebalo Sergeju dati nagradu.

  7. Sergejeve vulgarnosti su sada "satiricna hrabrost" ? Svasta cu jos da procitam.

  8. Sergej je jednostavno vulgaran. Nisu to nikakve parafraze niti satiricna hrabrost. Svoje nezadovoljstvo atuelnom vlascu moze da se izrazi na hiljadu drugih kulturnijih nacina.

  9. Kome vi dodeljujete i zašta nagrade, sramota, pa uništili ste kulturu još u vreme DOS-a a sada ste to još i potvrdili.

  10. Moramo priznati da me doticni nikada nije zanimao. Niti on niti njegovo glumacko umece. Iz prostog razloga jer pripadam starijoj generaciji i interesi mi se ne poklapaju sa njegovim filmskim i pozorisnim angazmanom. Medjutim, kolicina nepristojnosti i bahatog ponasanja koju doticni prikazuje je fascinantna. Shvatam da je nezadovoljan necim, ali postoji hiljadu pristojnih nacina da se izrazi nezadovoljstvo. I sav taj imidz koji stvara oko sebe, vise mi lici na imidz nekog novokomponovanog pevaca sa uspesno zavrsenom osnovnom skolom nego na imidz obrazovanog coveka.

  11. Svoj svome. Ja tebe serdare ti mene vojvodo. P.S. redakcijo šta ima ružno u poruci pa ne želite da je objavite.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.