Dino Dvornik, kralj fanka koji nedostaje već 15 godina: "Nitko mu nije vjerovao, nitko ga nije bodrio" 1Foto: YouTube Snimak ekrana

Na današnji dan, 7. septembra 2008. preminuo je Dino Dvornik, kralj jugoslovenskog fanka, u četrdeset i četvrtoj godini.

Voljeni muzičar rođen je u Splitu, kao sin poznatog hrvatskog glumca Borisa Dvornika. Iako je i sam glumio u par ostvarenja i još kao mali u seriji „Naše malo misto“, Dvornik je omađijan muzikom 1980. godine osnovao legendarni pop funk bend Kineski Zid.

Ipak, najveću popularnost ostvario je kao solo artist, hitovima koji su zapisani u DNK većine generacija sa ex – Yu prostora – Afrika, Ti si mi u mislima, Jače manijače, Zašto praviš slona od mene, Hipnotiziran…

Godine 1989. stupio je u brak sa Danijelom Kuljiš, a danas, na 15 godina od smrti njenog supruga ona je na Instagramu podelila uspomene na Dvornika.

– Bili smo tako mladi kad smo se upoznali i nismo imali love. Imali smo neopisivu ludost da slijedimo svoje snove, on glazbu a ja njega i njegovu glazbu. Nitko mu nije vjerovao , nitko ga nije bodrio ….osim nas nekoliko istih luđaka. I nitko od nas nije znao gdje će to otići … . “ tamo neki ludak iz Splita pravi neki funk “ – evocirala je uspomene Danijela uz osmeh.

Ona je dalje istakla : „Meni se sviđalo sve na njemu… njegova lucidnost, njegova odlučnost , njegova strast, njegov ritam za ples, njegova iskrenost, njegov osjećaj za ljude i njegova lakoća shvaćanja onih drugih koji ga nisu razumjeli“.

– Bili smo zajedno nepunih 20 godina u dobru i u zlu. Gledala sam njegove uspone, ali i njegove padove, bodrila ga i vraćala mu snagu kad ni ja svoju nisam imala. I da je živ, vjerojatno bi bila uz njega jer od njega se nije moglo otići bez da se vratiš. Bio je Pelin i Med. Ali bio je neizmjerno dobar lik. 15 godina je nekako brzo prošlo, čini mi se da je njegov odlazak bio nedavno – zaključila je Danijela.

Supruga ga je našla u krevetu njihovog stana, preminuo je 18 dana posle svog četrdeset i četvrtog rođendana. Policija je tamo istragom pronašla antidepresante. Dino Dvornik je ostavio neprocenjiv trag u muzici, fank uz koji će večno da se đuska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari