ŠČ: Mr.Lee & IvaneSky u punom sastavu Leta 3 i Parafa premijerno u Beogradu 1Foto: Romano Grozić

Muzički kolektiv Mr.Lee & IvaneSky iza kojeg stoje životni i muzički partneri Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle konačno će se, i to u punom live sastavu, predstaviti i beogradskoj publici, a u sklopu Kontakt muzičke konferencije, showcase-a i festivala.

Oni pripremaju ekskluzivni nastup u Anti Shop Elektropioniru 23. marta u 20 sati.

Na svoje premijerno predstavljanje u Beogradu Mr.Lee & IvaneSky dolaze u punom live sastavu u formatu prave supergrupe u kojoj su uz Ivanku i Mrleta i članovi Leta 3 i Parafa.

– Po svom jedinstvenom kreativnom art pristupu Mr.Lee & IvaneSky bez sumnje zaslužuju mesto na svetskoj sceni, što su uostalom i prepoznali u krovnoj evropskoj asocijaciji nezavisnih izdavača Impala, kada su ih prošle godine uvrstili na listu 100 nezavisnih evropskih izvođača čije karijere treba pratiti – ukazuju iz Kontakta.

Oni su dodali da je stvaralaštvo ovih izvođača brilijantno do te mere da bi mogli bez problema da zasviraju na bilo kojoj od svetskih scena.

– Muzička eklektika, brilijantno prekrajanje i spajanje žanrova u stvaranju i izvođenju muzike, Mrletove zvučne instalacije i pionirski muzički patenti savršeno funkcionišu i van okvira samih predstava kojih su takođe deo. Njihova prateća muzička reprezentacija mogla bi bez problema da zasvira na bilo kojoj od svetskih scena – kazali su.

Iz Kontakta su dodali da, predvođeni Ivankom i Mrletom, koji poput magneta privlače i spajaju specifične kreativce i umetnike raznih profila, – Mr.Lee & IvaneSky su jedinstvena pojava na našim meridijanima i paralelama.

ŠČ: Mr.Lee & IvaneSky u punom sastavu Leta 3 i Parafa premijerno u Beogradu 2
Foto: Romano Grozić

Mrle i Ivanka su već dugo prisutni na muzičkoj sceni: Mrle pre svega kao pokretačka snaga Leta3, a pre toga i član kultnog riječkog benda Termiti, a Ivanka kao pevačica i lice omiljene artpop grupe Stampedo. Priča je počela njihovim angažmanom na soundtracku filma ,,Sonja i bik“ (2012), a već godinu kasnije potpisali su soundtrack još jednog hit filma ,,Kauboji“ (2013). Zvanično rođenje Mr.Lee & IvaneSky rezultiralo je hvaljenim debi albumom „Colors“ (2016), nakon kojeg je usledio „Sailor“ (2019) i “I’m Alive” (2021) kao i aktuelni album „Magelli“, izdanje koje vešto spaja muziku i teatar, ovog puta u čast jednog od najcenjenijh reditelja ovih prostora, Paola Magellija, sa kojim na nizu predstava sarađuju više od decenije.

U saopštenju Kontakta je istaknuto da – Mr.Lee & IvaneSky sa svakim albumom, nastupom uživo i videom koji objave pomeraju granice i koriste različite umetničke forme.
U svom umetničkom izražaju kombinuju različite stilove: od atmosferične pozorišne i filmske muzike, kabarea i jazza do eksperimentalnog rocka, electro, pop-punk i klasične muzike kao i inovativnih zvukova stvorenih od novih neobičnih instrumenata koje Mrle kreira ponekad samo da bi dobio jedan specifičan zvuk ili ton za određenu pesmu kao što je bio njegov projekat snimanja zvuka svog rodnog grada Rijeke (2020. Evropska prestolnica kulture), za njihov album i projekt „Sailor“.

Godine 2021. Mr.Lee & IvaneSky objavili su svoj treći studijski album “I’m Alive”, inspirisan muzikom koju su kreirali za avangardnu predstavu modernog plesnog teatra Žaka Valente i Trafik produkcije zamišljenu kao posveta Michaelu Clarkeu i punk buntu. Ovaj album dobio je pohvale kritike i cele kulturne scene. Vodeći singl i spot „Hello, How Low“ javnosti su predstavili i novi Mrletov alter ego – DJ Demiana, koji je oživeo kako bi predstavio svoj kreatorski elektronski izražaj. Spot za „Hello, How Low“ režirao je Saša Hess, slavni slovenački fotograf i reditelj, sa kojim su Mr.Lee & IvaneSky već ostvarili zapažene spotove „A Good Actor“, „Sailor“ i „Gundruck“.

ŠČ: Mr.Lee & IvaneSky u punom sastavu Leta 3 i Parafa premijerno u Beogradu 3
Foto: Romano Grozić

Iste godine osim što su objavili novi album i nekoliko revolucionarnih videospotova, Mr.Lee & IvaneSky predstavljali su Hrvatsku na međunarodnom projektu Art’s Birthday / Rođendan umetnosti, projektom ,,Sailor“, i kreirali muziku za pozorišnu predstavu ,,Ja sam ona koja nisam“ Paola Magellija, objavljenog pod potpisom Ivanka i Mrle, što je ujedno i dovelo do objave spomenutog izdanja „Magelli“ koje je izašlo i na vinilu.

Na svoje premijerno predstavljanje u Beogradu, u sklopu Kontakt muzičke konferencije, showcase-a i festivala, 23. marta u Anti Shop Elektropioniru, Mr.Lee & IvaneSky dolaze u punom live sastavu u formatu prave supergrupe. Uz Mrleta na basu, loopovima, semplovima i zvučnim instalacijama i Ivanku Mazurkijević na vokalu, tu su još i Dražen Baljak (Let 3) i Vlado Simcich Vava (Turisti, Paraf, ex-Laufer) na gitarama, kao i Ivan Bojčić (Let 3) na bubnju. Kao poseban gost pojaviće se i Zoran Prodanović Prlja, vokal Leta 3 u njihovom zajedničkom singlu ,,Tvoje su misli Eiffelov toranj“.

„Sve ovo je garancija za pravi art spektakl, praznik za oči i uši i primer vrhunskog muzičko-scenskog artističkog projekta koji se nikako ne sme propustiti“, najavili su iz Kontakt muzičke konferencije, showcase-a i festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari