Mrle naglasio da se niko iz Leta 3 nikad ne bi podsmevao izbeglim Srbima niti bilo kom čoveku u nevolji 1foto: Printscreen/YouTube/HRT Dora

Euforija u vezi s riječkim bendom Let 3 ne jenjava. Jedni ih podržavaju, drugi osporavaju, treći pišu peticije da ne učestvuju u Evroviziji.

Pesma Mama ŠČ postala je pravi fenomen, a hoće li Let 3 na Eurosongu biti cenzurisan, kakve su reakcije na engleski prevod pesme i šta prolazi na Eurosongu, pričalo se i u sinoćnoj emisiji “Otvoreno” na HRT u kojoj su govorili urednik Dore 2023 Tomislav Štengl i muzički kritičari Aleksandar Dragaš i Hrvoje Horvat, piše Index. hr.
U prvom prilogu o svome što se zbiva iskazao je svoj stav Damir Martinović Mrle:

„Ja volim kad su zabrane. Od zabrana nama uvek lepo rastu brkovi i još neke stvari.“ Osvrnuvši se na navode nekih iz Srbije da se traktorom rugaju izbeglima, rekao je kako bi „bilo vrlo neukusno sprdati se na situaciju u kojoj su se tada neki ljudi našli“.
„Let 3, niti ja, niti niko od nas nikad tako nešto ne bi uradili – to nije naš stil niti je to ljudski način ophođenja“, naglasio je Mrle i poručio kako u Liverpoolu neće odstupati od svog izraza te da će biti ono što jesu.

„Veliki je značaj pobede Leta 3 na Dori. Oni su otvorili prostor koji je kod nas godinama bio zatvoren, a vapio je za tim da za njega čuje široka publika“, rekao je muzički kritičar Hrvoje Horvat koji ujedno smatra da su oni ove godine pokazali da na Eurosong Hrvatska može poslati pesmu koja je relevantna i koja govori o nečemu što zanima javnost.

Horvat: Let 3 će biti jedni od najnormalnijih

Uz to je izneo i podatak da je Let 3 napredovao na kladionicama za 14 mesta, čemu je doprinela i činjenica da je bilo jako puno različitih tumačenja pesme. Kako je rekao, čudno mu je što se povela rasprava o pesmi za koju je vrlo jasno da je antiratna pa je potom upitao kome tako nešto može smetati, podsetivši da je Let 3 učestvovao u mnogo pozorišnih predstava i da deluje već trideset godina.

„Let 3 je sve ‘zapakirao’ odlično i mislim da su potpuno u krivu oni koji se bune i misle da Let 3 nije za Eurosong. Mislim da će Let 3 biti jedni od najnormalnijih, s obzirom na vreme u kojem živimo“, izjavio je muzički kritičar Aleksandar Dragaš i dodao kako ni gledaoci Eurosonga nisu navikli na to da iz Hrvatske može doći pesma koja je bitno atraktivnija, bolja i zanimljiva. Baš je dobro da smo takvu poslali, zaključio je.

„Poslušao sam sve pesme i na prvu mi je loptu to bilo ‘Ovo je hit’. Pesma će izazvati reakciju. Kad dodate i scenski nastup – ona je uspeh. To dokazuje i ovih pet dana. Ne pamtim da u domaćim i stranim medijima izlaze članci. Zovu konkurentske televizije, traže naše sadržaje. Reakcija je velika“, istakao je potom Tomislav Štengl, urednik Dore 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari