Predstavnik Hrvatske Bejbi Lazanja drugi na evrovizijskim kladionicama 1Foto: Screenshoot YouTube

Bejbi Lazanja (Baby Lasagna), predstavnik Hrvatske na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije nalazi se na visokom drugom mestu prema trenutnim prognozama za pobedu na tom takmičenju, piše na službenom kanalu Eurovision Song Co, a u jednom danu danu sakupio je 505.000 pregleda i više od 3.600 komentara, ističu hrvatski mediji.

Veće šanse od predstavnika Hrvatske, prema aktuelnim podacima, ima samo Ukrajina.

I u komentarima ispod videa nastupa Bejbi Lazanje na HRT- u, stranci pišu da Hrvatska ove godine ima velike šanse za pobedu na Evrosongu.

„Hrvatska ove godine ima sjajnog predstavnika. Ovo će biti među top 3“, „Imate 12 bodova iz Velike Britanije, ovo je vrh“, „Pesma je zarazna, sviđa mi se“, „Živim u Australiji i nemam pojma ko će nas predstavljati. Međutim, znam da će puno Australaca glasati za ovo… Uključujući i mene. 12 bodova iz Australije“, „Naklon do poda za ovog divnog momka, iz sveg srca navijam za vas, pozdrav iz Srbije“, neki su od komentara, navodi Index. hr.

Bejbi Lazanja odlično stoji i na kladionicama, koje mu daju 11 odsto šanse za pobedu.

– Utisci mi se još uvek sležu i pokušavam da ih procesuiram. Srećan sam što mogu da budem ovde večeras sav ama, kazao je Lazanja u HTV-ovoj emisiji Otvoreno.

Marko Purišić, poznatiji kao Bejbi Lazanja, pobednik Dore 2024. rekao je u toj emisiji da mu put do pobede na hrvatskom takmičenju za predstavnika na Evroviziji deluje dobro i da ne zna baš za sličnu priču u Hrvatskoj.

Zaista sam sam počastvovan da mogu da budem glavni lik u takvoj priči, dodao je Bejbi Lazanja.

Podsetimo, on je gotovo do samog takmičenja bio rezerva i zapravo je na Dori učestvovao jer je jedna od učesnica odustala. Zbog toga je imao znatno manje vremena od ostalih takmičara da se pripremi, što ovaj uspeh čini još većim.

Tomislav Štengl, voditelj projekta Dora, kazao je kako ne pamti da je neko dobio tako veliki broj glasova publike, koliko je ove godine dobio Bejbi Lazanja.

Muzičar je pak istakao “da mu je zapravo olakšavajuća okolnost to što je njegova pesma odmah nakon nastupa zauzela na evrovizijskim kladionicama drugo mesto”, prenosi Jutarnji list.

“Mnogi me pitaju je li to teret. Ali nije. To je samo još jedna potvrda da sam napravio dobru stvar, ja i moj tim, kazao je.

Komentare nakon jučerašnjeg nastupa nije još stigao da pročita, ali mu drugi prenose da su ljudi uglavnom zadovoljni.

– Problem s ovom pesmom nije u ničemu drugome nego zapravo u tome da se danas radi „cut and paste“ sistem pisanja pesama. Ako slušamo pesmu Bejbi Lazanje, koja je definitivno najbolje što smo mogli da izabremo na jučerašnjoj Dori da konkuriše na Eurosongu, ne može se ne primetiti da neke stvari malo vuku na Rammstein, kazao je muzički kritičar Hrvoje Horvat.

Bejbi Lazanja se ne opterećuje previše kritikama i kaže da svako ima pravo na svoje mišljenje.

– Nedavno je internacionalna Ramštajn zajednica dala veliku podršku Bejbi Lazanji, a oni bi bili prvi koji bi rekli: „ovo je krađa“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari