Let 3Foto: Shutterstock/EUPA-IMAGES

Poznato je ko će se takmičiti za prestižnu statuu Dore i pesmu koja će predstavljati Hrvatsku na Evroviziji 2024.. Na ovogodišnje tekmičenje stigle su rekordne 203 prijave, što ponovo pokazuje veliki interes autora i izvođača.

Tu su publici neka poznata, ali i manje poznata imena.

HRT-ov stručni žiri u sastavu: Željko Mesar – predsednik žirija, Igor Geržina – muzički producent u RJ Muzika HRT-a, Dražen Miočić – urednik programskog kanala HTV 4, Robert Urlić – urednik u Muzičkim sadržajima Hrvatskoga radija, Tomislav Krizmanić, predsednik OGAE Hrvatska i Ema Gross – muzička urednica u Muzičkim sadržajima Hrvatskoga radija odabrali su 24 pesme koje će se boriti za titulu predstavnice Hrvatske na Evroviziji, kao i četiri rezervne pesme u slučaju nemogućnosti nastupa ili odustajanja finalista, piše Slobodna Dalmacija.

Sledi popis finalista abecednim redom po nazivu pesama:

A TAMBURITZA LULLABY – Alen Đuras
BABAROGA – Let 3
BABY, BABY – Noelle
CAN WE TALK – Boris Štok
DIJAMANTI – Natalie Balmix
DO MJESECA – Pavel
HOW DO YOU LOVE ME – Erna
LYING EYES – Vinko
MORE – Lana Mandarić
NEBO PLAČE – James Night
NE PLAČEM ZBOG NJE – Saša Lozar
NEPOBJEDIVA – Barbara Munjas
NE VJERUJEM TI – Lara Demarin
OD KAD TE SANJAM – The Splitters
ONE DAY – Misha
PAMETNOM DOSTA – ET
PLAVI LEPTIR – Lu Dedić
PROBUDI USNE MOJE – Zsa Zsa
SLATKE SUZE, GORKA LJUBAV – Vatra
SRETNIH DANA DAT’ ĆE BOG – Stefany Žužić
22. TIŠINE – Eugen
23. VODU PITI TRIZAN BITI – Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin
VOLJENA ŽENO – Damir Kedžo

Nastup Lu Dedić, unuke neprežaljenog Arsena i kćeri pijaniste Matije Dedića I njegove Marine nesumnjivo će izazvati veliku pažnju. Sve će zanimati njena pesma i izvedba, kao i odgovor na pitanje: dobivamo li to na estradi veliku naslednicu velikana Gabi i Arsena?, piše Slobodna Dalmacija.

Reakcije na popis potencijalnih predstavnika na Eurosongu su podeljene, skreće pažnju Index. hr.

Let 3 će se i ove godine takmičiti za pobedu na Dori, ovog puta s pesmom Babaroga.

Tu je ponovo i Damir Kedžo, koji će još jednom okušati sreću na Dori, ovaj put s pjesmom Voljena ženo.

Deo komentatora na društvenim mrežama oduševljen je ponovnim učešćem prošlogodišnjih pobednika Leta 3. „Da nema njih, ne bi nitko ni gledao Doru“, „Bravo za Let 3“, „Da! Ako ništa drugo da malo živciraju, dižu tlak raznim kockoglavim dinaroidnim krkanima, Markićkima, moliteljima i hodačima svih boja i vrsta, ako ništa drugo, dobro je i to“, „A tko drugi?“, bili su samo neki od komentra podrške prošlogodišnjim predstavnicima.

Mnogi su protiv Leta 3

S druge strane, mnogi njihov potencijalni ponovni odlazak na Eurosong vide kao noćnu moru. „U ludnicu, skupa sa žirijem“, „Niti su nas ikad trebli predstavljati, niti nas takvi idioti trebaju ikad predstavljati“, „Eurosong je ionako postao sprdačina“, „Nisam htio ni prvi put“, „Bože sačuvaj“, zgroženo su komentirali neki, a neki su dali i svoje predloge koga treba poslati na Eurosong.

„Zar Hrvatska nema normalnih i pravih pevača kao Danijela, Slabinac, Doris, Kesovija, Vlado Kalember i x drugih“, upitao se jedan gospodin koji očito zna samo izvođače starije od 60 godina.

„Pošaljimo ovu Hanu kaj je pobjedila na nekom Super talentu“, dodao je drugi misleći na Sinjanku Hanu Ivković koja je nedavno pobedila u Superstaru.

Ostalim izvođačima, osim Leta 3, Hrvati na društvenim mrežama se ne zamaraju previše, pa tako niko nije spomenuo Damira Kedžu, Vatru, Barbaru Munjas, Sašu Lozara ili Laru Demarin. Valjda su im njihove karijere obavijene velom tajne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari